Nieuw jaar, nieuwe kansen.

11 januari 2017

Nog eerst even terug naar vorig jaar, de kerstvakantie! Beide jongens waren hier echt aan toe! School afgesloten met een kerstdiner. Ging bijna mis met Daan. Waarschijnlijk zoveel door elkaar gegeten dat we hem misselijk opgehaald hebben. Tim had een kerstochtend op de peuterspeelzaal. Ook heel veel lekkers gehad!

Naast alle feestdagen stonden er ook nog afspraken gepland bij de logopediste. Daan doet het zo goed met praten, een echte spraakwaterval! We hebben dan ook besproken dat hij klaar is met logopedie. We blijven wel met hem tot de zomervakantie goed oefenen met de ‘sch’. Als daar geen vooruitgang in komt dan zijn er toch weer een paar behandelingen logopedie nodig.
Tim is ontzettend enthousiast met logopedie! Gelukkig laat hij zich daar net zo zien als hij thuis is. Dus heeft de logopediste al een goed beeld van hem. En thuis ook veel oefenen!

We hebben geprobeerd om Tim zindelijk te krijgen in de kerstvakantie, maar hij is er nog niet aan toe… We hebben wel vooruitgang geboekt aangezien hij nu wel graag op het potje plast!
In het nieuwe jaar stond ook meteen een afspraak met Sandra van het VTO gepland. Papa had nog vakantie, dus we waren alle 4 thuis tijdens de eerste intake voor Tim. Deze intake ging vooral over uit welke gezinssituatie wij als ouders komen, opleidingen en werk. Maar ook de zwangerschap, bevalling en de ontwikkeling van Tim. Over 2 weken volgt het vervolg van de intake.

Vandaag had ik op school een bespreking van het intelligente onderzoek wat opnieuw is afgenomen bij Daan. Dit doen ze standaard bij de oudste kleuters vanwege het eind/advies gesprek. Op advies van de juf als logopediste zowel verbale als non verbale iq test afgenomen. Hij scoort op de non verbale test vergelijkbaar met een jaar geleden. Op de verbale test scoort hij best laag, licht verstandelijk beperkt laag….
Zij kon concluderen dat regulier onderwijs niet is weggelegd voor Daan. We moeten ons nu alvast gaan verdiepen in de volgende opties; speciaal basisonderwijs (sbo= vergelijkbaar lespakket met regulieronderwijs maar kleinere klassen en meer aandacht) of speciaal onderwijs (so). Dat wordt in 4 clusters opgedeeld. Daan zou dan terecht kunnen bij cluster 2 (taalproblemen en ass) of cluster 3 (lager iq en aanpassings problemen).
Dit gesprek heeft bij ons ook weer zoveel vragen opgeroepen. Dus er zullen nog weer vele gesprekken volgen, thuis en op school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s