Zorgteam overleg

24 april 2018

Vandaag stond er een overleg gepland met de fysiotherapeut, gymleraar en intern begeleider (IB-er) op het programma.

De IB-er begon het verhaal dat er ‘zorgen’ zijn over de motoriek van Daan en zijn ontwikkeling daarin. Gymleraar nam het gesprek over en vertelde zijn onmacht in wat hij Daan nog meer kon bieden. Hij geeft Daan al extra aandacht, maar op het gebrek aan tijd en planning loopt hij hierin vast. Na overleg met de fysio willen ze pre-teaching gaan proberen. Dat wil zeggen dat de fysio op dinsdag al de gymles van donderdag voorbereid, met de nodige tips zodat Daan in de gymles zelf beter uit de voeten komt. Over ongeveer 2 maanden komen we opnieuw bijelkaar om deze aanpak te evalueren. Mocht dit niet genoeg blijken te zijn, dan mogelijk via het WMO de nodige ondersteuning inkopen.

Gymleraar deed zijn verhaal verder. Daan laat veel angst zien bij bijvoorbeeld klimmen, touwzwaaien etc. Dit past erg bij de DCD en onzekerheid en instabiliteit horen daar ook bij. Het hoeft dus niet persé hoogtevrees te zijn wat hij soms laat zien.

We hebben nog tips gekregen voor de zwemles. Het is belangrijk dat de zwemjuf Daan goed voorbereid dmv pictogrammen maar ook tips. Bijvoorbeeld dat hij omhoog moet kijken bij het rugzwemmen.

De IB-er wilde toch graag positief afsluiten en vertelde dat ze Daan een heel slim jongetje vind. Ondanks ASS en dcd, zeker niet dom is en een enorm doorzettingsvermogen heeft!

Trots!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s