Alles kwijt…

19 augustus 2020

Eindelijk na 6 weken zomervakantie beginnen de scholen weer! Het was dit jaar extra zwaar doordat de weken ervoor door de corona ook al pittig waren. Vorige week kregen we via ouderportaal al het fijne bericht dat de school 5 dagen les gaat geven. Natuurlijk gelden nog wel alle corona regels van voor de vakantie.

Daan had enorm veel zin om weer naar school te gaan, Tim was toch wel een beetje zenuwachtig. Beide hebben ze een klas met dezelfde kindjes als vorig schooljaar. Maar toch wel een nieuwe leerkracht wat het spannend maakt. Na de 1e dag kwamen ze dan ook lekker moe weer thuis.

Daan had op de laatste dag voor de vakantie zijn dopperfles op school laten staan. Gelukkig bleek deze mee verhuisd te zijn naar zijn nieuwe klas.

Dinsdagmorgen werd Daan wakker met een vol hoofd en hoofdpijn. Natuurlijk zijn koppie nog vol van de 1e schooldag. En het enige wat hij wilde was zijn koptelefoon op. Die konden we dus niet vinden…. Ik had maandag zijn kamer opgeruimd en wist zeker dat ik hem daar niet gezien had, in ieder geval niet in mijn handen gehad. ‘S middags hebbben we de rest van het huis onderste boven gehaald met z’n vieren, maar zonder resultaat.

Vanmorgen bij het opstaan nog maar eens aan Daan gevraagd of hij weet waar zijn koptelefoon kan liggen. Ik bedacht me toen dat hij een paar dagen geleden met zijn koptelefoon op had geslapen. Maar had maandag zijn bedverschoond en toen geen koptelefoon tegen gekomen. Toen ging de blik van zowel Daan als mij naar de mand met knuffels die naast zijn bed staat…. en ja hoor; koptelefoon terecht! Een hele blije Daan

We weten dat hij niet expres dingen kwijtraakt of kapot maakt. Maar of dit nu door zijn autisme komt of de DCD is weten we ook niet. Maakt ook niet zoveel uit waar het vandaan komt, het zorgt zo vaak voor meer spanning en frustratie die niet nodig was geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s