Oudergesprek Tim

23 april 2021

Vandaag heeft Tim een super mooi rapport mee naar huis gekregen. Hij snapt de opdrachten goed op school, toont goede inzet en heeft er veel plezier in. Aandachtspunten zijn nog wel zijn schrijfhouding en samen spelen.

Afgelopen woensdag hadden we al het oudergesprek gehad via Teams. Daarbij is onder andere de cito toets besproken. De juf was eigenlijk verbaasd over de lage score op de cito, omdat Tim in de klas zo anders laat zien. De cito toets kent de onderdelen spelling, woordenschat en rekenen.

Rekenen scoort hij nog wel redelijk goed. Maar spelling en woordenschat dus onder de maat van zijn kunnen. De juf denkt ook bij hen aan dyslexie. Omdat er nog een begeleiding traject bij Triversum loopt, gaan we daar vragen of ze daar ook op dyslexie kunnen testen. Als hij een dyslexie verklaring kan krijgen, krijgt hij bijvoorbeeld bij de cito toetsen extra tijd. Dat zou hem kunnen helpen om de cito toets beter te kunnen maken en dus niet de tijdsdruk voelt.

Dat we aangaven bij de juf dat Tim zijn gedrag thuis soms te agressief en brutaal, schrok ze wel een beetje van. Tim heeft de pech dat er veel wisseling van leerkrachten zijn geweest en dat hij in een best onrustige klas zit. Hij geeft ook zelf aan dat hij hier last van heeft. Dit houden we natuurlijk wel in de gaten en de school houd dit ook in de gaten.

Voor de rest alleen maar mooie woorden over Tim. Hij is een prettige leerling om in de klas te hebben en doet overal enthousiast aan mee. Wij zijn natuurlijk ook super trots op onze Tim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s