Jaarlijkse controle

9 augustus 2022

Daan komt nog steeds jaarlijks of als het nodig is half jaarlijks bij de kinderarts. Zelfs nu we nog zomervakantie hebben, staat er een afspraak in onze agenda.

Ze wil altijd eerst graag van ons en van Daan zelf horen hoe het gaat. Het gaat eigenlijk best goed met Daan. In januari was het eten en bijbehorende mond motoriek even extra opgepakt door de logopedie. School was ook tevreden over hem.

Enige wat nu speelt is de manier van lopen van Daan. Hij gaat steeds meer met zijn linkervoet naar buiten lopen. De kinderarts geeft aan dat we hiervoor toch weer naar de revalidatie arts moeten. Voor Tim staat er nog een controle afspraak eind van dit jaar, dan kan Daan ook meteen worden bekeken.

Daan vertoont nog geen enkele aanwijzing lichamelijk gezien dat de puberteit er aan zit te komen. Hij blijft nog steeds in verhouding. Elk onderdeel van zijn lichaam. Met bijbehorende kenmerken die erbij komen en of verergeren zoals de scheefstand van zijn tanden, wordt er ook weer een afspraak gemaakt bij de klinisch geneticus. Eerder is er al een gen mutatie geconstateerd in onze familie. Misschien kan deze nu nog meer bevestigd worden of zijn er nog meer genetische afwijkingen.

Het blijft toch fijn dat de kinderarts mee blijft kijken. Dat Daan klein voor zijn leeftijd blijft zijn wel onze minste zorgen. Maar wel fijn om te weten dat als er wat aan de hand is, er een netwerk is om op terug te vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s